In de omgeving

 

Wat gaan we doen?

rustig of actief.


De camping ligt ongeveer 45 km onder Rotterdam op het eiland Goeree Overflakkee, in de omgeving van Nieuwe Tonge. Makkelijk aan te rijden dus, u hoeft niet diep Zeeland in. Ook zijn er veel gasten uit Brabant.

Dichtbij de camping, aan de Grevelingen, liggen de havens van Battenoord en Bruinisse. Vanaf de buitendijk kun je de Grevelingendam en de volgende jachthaven met restaurant van Herkingen al zien liggen.

Het Noordzeestrand is ongeveer 25 km rijden, bij Ouddorp of Renesse. Wereldberoemd is de Brouwersdam. De plek om te kite surfen/buggy-en of windsurfen, en een batterij aan leuke strandtenten.

Een zeilbootje huren kunt u vlakbij in Bruinisse, bij Aquavitesse.

Veel leuke plaatsjes in Zuid-Holland en Zeeland liggen op korte afstand. Ontdek de oude kernen van Zierikzee of de gezellige zusterdorpen Middelharnis / Sommelsdijk (8 km). Hier kunt u terecht voor een uitgebreid winkelcentrum en weekmarkt, de leuke jachthaven met terrassen en restaurantjes, en een ruime keuze uit supermarkten en andere voorzieningen.

In de direct omgeving van de camping zijn tijdens de bloembollentijd rond Koninginnedag enorme velden met tulpen velden overal te vinden, zie deze video

De beste manier om informatie te verzamelen is via de website van het VVV Goeree Overflakkee.

U bent te gast op Goeree Overflakkee, een stukje Zeeland net onder de randstad. 

In de omgeving, het eiland Goeree-Overflakkee in het bijzonder, is het heerlijk fietsen en wandelen. Er zijn tal van routes en waaronder een fietsknooppuntennetwerk. Kaarten zijn onder andere bij de balie van de camping verkrijgbaar. Sportvissen kan in de omliggende kreken en plassen. Ook natuur- en vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De Slikken van Flakkee liggen vlakbij en ook de rest van Goeree-Overflakkee biedt tal van natuurgebieden zoals de Kwade Hoek en Hellegatsplaten. Wilde runderen, talloze reeën en eindeloos veel vogels.

Een boottochtje naar Tiengemeten is eenvoudiger dan ooit, nu er in het seizoen dagelijks veerpontjes varen van en naar het eiland. De fiets kan mee, waardoor dit mooi combineert met een fietstocht. Voor kinderen zijn er daarnaast speciale activiteiten en die zullen zich er zeker niet vervelen. Of huur een dagje een zeilboot of surfplank. Op de Grevelingen wordt veel gewindsurfd, maar in Ouddorp kun je ook eens een cursus golfsurfen doen.

Bekende toeristische trekpleisters zijn bijvoorbeeld Neeltje Jans, ons nieuwe zeehondencentrum bij Stellendam of het Watersnoodramp-museum in Ouwerkerk. Ook de plaatsen Goedereede, Brielle en Hellevoetsluis zijn het bezoeken waard.

Goeree-Overflakkee is een eiland met veel agrarische bedrijven die het bezoeken echt waard zijn. Zo zijn er een kaasboerderij, geitenboerderij De Mekkerstee en Zorgboerderij, leuk en interessant.

Een spelletje golf en daarna wat eten kan bij Roxenisse.